Kun puhutaan tasoeroista tulee mieleen lähinnä Intiassa elävät kastijärjestelmät tai Jenkkien järjettömät tuloerot, mutta viime päivinä olen käynyt hämmentäviä keskusteluja joista ilmeni että monet ihmiset tosiaan ajattelevat myös ihmisissä olevan erilaisia "tasoja". Tietyllä lailla ihmiset arvottavat itsen ja toisensa eriarvoisiksi ja tasoisiksi, mikä äkkiseltään ajateltuna tuntuu ihan järjettömältä. Ilmeisesti ei ole.

Kun puhutaan parisuhteesta kävi ilmi monen miespuolisen kanssa jutellessa että heille tekisi vaikeaa seurustella tai tapailla naista, joka vaikuttaisi olevan ylemmällä kastilla kun itse - toisinsanoen esimerkiksi korkeampikoulutettu (amk + yliopisto esim). Ammattikoulutasoiselle miehelle käy kuulemma rankasti itsetunnon päälle mikäli nainen on älykkäämpi, korkeampikoulutetumpi, menestyneempi tai paremmin tienaava kuin miehensä - jostain syystä samaa ilmiötä en ole naisten parissa tavannut. Tuli mieleen onko miehillä tosiaan näin huono itsetunto ja onko tämä yleisempikin ilmiö? 

Olen viime päivinä kuullut pohdintoja parilta kaverilta että kenties olin joillekin vain liian fiksu. Musta se tuntuu typerimmältä syyltä ikinä, päinvastoin voi olla ylpeä jos kumppani on fiksu! Ehkä sitä jotkut ei kestä. En tiedä.

Oletteko törmänneet vastaavaan ilmiöön? Muita pohdintoja?