Heikoissa hetkissä on se hyvä puoli että ne säilyttävät nöyryyden ihmisessä, ja muistuttaa siitä ettei mitään voi kontrolloida täysin koska elämä on arvaamatonta - muut ihmiset ovat arvaamattomia, jopa oma mieli on välillä arvaamaton. Mitä tahansa voi tapahtua koska tahansa. Nöyryys on hyvä piirre muistuttamassa siitä kuinka kiitollinen tulee niistä hyvistä asioista elämässä olla.

Musta tuntuu että nöyryys ja herkkyys kulkevat aika käsi kädessä. Herkkyys on yksi tärkeimmistä piirteistä ihmissuhteissa ja se vaatii ihmiseltä rohkeutta. Rohkeutta mitä minussa ei ole ollut. Uskallusta olla oma, herkkä itsensä ja näyttää toiselle kuinka tärkeä hän itselle on - silläkin uhalla että sen kerrottuasi se otetaan sinulta pois. Riski on aina olemassa mutta se on riski joka kannattaa ottaa. Myös nöyryyttä tarvitaan ihmissuhteessa - ymmärrystä siitä ettei toisen tunteita voi ohjata. Ymmärrystä että se toinen tulee aina tekemään niinkuin itse haluaa ja tunteet kulkevat omaa rataansa joka ei aina pyöri samaa rataa sinun kanssasi. Kuinka helppoa se olisikaan jos olisi takeita siitä että pystyt saamaan toisen ihmisen rakastumaan itseesi. Ei ole syyttä lemmenjuomia keksitty.

Nöyryyden vastakohta on kontrollinhalu. Tahto kontrolloida jokaista ihmistä, suhdetta ja tunnetta lähipiirissäsi. Jopa parisuhteessa haluaisi niin kovasti tietää tarkalleen missä mennään ja ohjata toista kuinka nopeasti edetään että olisi itse mahdollisimman valmis. Mutta niin ei taaskaan elämässä mene - asiat eivät tule silloinkuin niitä eniten tarvitsisi tai olisi valmis niitä varten. Ne tulevat omalla ajallaan, röyhkeästi elämääsi tunkeutuen. Ihmissuhteiden vaikeus piilee monesti juuri siinä - vaikka kuinka haluaisi ei toisen sydäntä voi ohjata. Kun toinen kokee rakkautta sinua kohtaan, sinä et välttämättä ole valmis. Kun sinä koet rakkautta jotakuta toista kohtaan, hän ei välttämättä ole valmis. Monet kauniit tunteet menevät joskus hukkaan. Elämässä ei muuta voi kuin antaa kaikelle tilaa ja olla rehellinen itselleen. Ihmissuhteissa ei kuitenkaan voi edetä vain omien odotusten mukaan vaan siinä on toinen, monelta kantilta tuntematonkin ihminen joka pitää ottaa huomioon. Ihmissuhteet ovat kompromissaamista. Vain nöyrä ja luottavainen ihminen uskaltaa kompromissata ja luottaa että asiat voivat käydä hyvin silloinkin kun itse ei niitä ohjaa.