Viime aikoina on tullut podettua inspiraationpuutetta. On tuntunut ettei kertakaikkiaan ole aiheesta jatkuvalla syötöllä sanottavaa - ja jos onkin, on osa niistä lähinnä kohdekohtaista pohdintaa joka edellyttäisi persoonani tuntemista ja näin tuntemattomana sen lukeminen olisi aikalailla tyhjän kanssa. Onkohan tässä nyt ystävyyteen sekoittumassa ihastusta ja kehtaisikohan tuon pyytää mukaan kun ei siitä oikein ota selvää ei ole mitenkään erityisen mielenkiintoista luettavaa nettimaailmassa. Täten olen ajatellut hieman keventää tätä jonkun kommentoijan nimittämää Ruunepereilyä vähän kevyemmäksi satunnaisten videoiden ja linkkivinkkien täydentymänä. Ei mitään mullistavaa, mutta kenties hieman kevyempää luettavaa (ja näin tunneköyhänä aikana vähän helpompaa kirjoitettavaa).

Alkusanojen saattelemana voinkin kertoa millaista ihmistä minä etsin (vaikka tämä onkin enemmän silmät auki -pitämistä eikä niinkään aktiivista metsästämistä) ja mitä minä suhteelta haluan. Mitään ei voi etukäteen päättää koska kun se ihminen kolahtaa, se kolahtaa, mutta osviittaa se antaa kun hieman spekuloi.

Jaan nämä ominaisuudet kolmeen ryhmään:

Tärkeät piirteet eli piirteet joista eroavaisuus eroaisi omasta maailmankatsomuksestani niin paljon, että ennemmin tai myöhemmin tulisi ongelmia. Näistä en kompromissaa.

Toivotut piirteet eli piirteet jotka ovat nimensä mukaan toivottuja, mutteivat pakollisia. Nämä ovat niitä joista on lähinnä mutu-tuntuma että tämä voisi toimia, mutta mitään ei ole kiveen kirjoitettu. Pilke silmäkulmassa koottuja siis.

Ehdottomasti ei on se kolmas ryhmä joka sisältää luonteenpiirteitä mitä minä en siedä -enkä kuuna päivänä tulekaan sietämään.

Joten tuumasta toimeen, kevyttä listausta luvassa!

Tärkeät piirteet

  • Suvaitseva näkemys elämään - Miehen pitää ymmärtää että on eri tapoja elää eikä kaikki sovi kaikille. Ahdasmielisyys johtaa riitoihin, halveksuntaan ja muihin epätoivottuihin skenaarioihin.
  • Arvostaminen - Jotta suhde voi toimia pitää sen perustua toisen arvostamiseen. Arvostaa toisen valintoja, yritystä ja elintapoja.
  • Läheisyys - Rakkautta pitää pystyä osoittamaan kosketuksella. Halit, suukot ja pienet kosketukset ovat helppo ja hyvä tapa osoittaa rakastavansa ja myös se tärkein piirte arjessa jaksamiselle. Aina ei ehdi tai jaksa viettää kaksisteen laatuaikaa mutta halia voi aina! Koskettaa voi muutenkin kuin seksuaalisessa mielessä - jos sitä harrastaa ainoastaan halutessaan jonkinnäköistä seksuaalista toimintaa (heh) tulee siihen ajan kanssa paineita ja odotuksia ja näitähän me emme halua.
  • Sitoutumishalu - Omista tunteistaan ei tarvitse eikä voikaan tietää, mutta halua sitoutua tulee löytyä. Kukasta kukkaan lentävät tyypit voivat pysyttäytyä minun läheisyydestäni kaukana, se vaihe on jo koettu.
  • Rehellisyys - Kaikkea ei tarvitse kertoa mutta suhteeseen vaikuttavat ja liittyvät asiat tulee perustua rehellisyyteen. Valheita ei jaella mutta tarvittaessa voi sanoa ettei halua siitä asiasta puhua. Ilman rehellisyyttä ei tule luottamusta, ja ilman luottamusta ei suhde voi toimia.
  • Halu keskustella - Analysoida ei tarvitse mutta tarvittaessa pitää pystyä puhumaan niistä vaikeistakin asioista - edes muutamalla sanalla. Vain keskustelemalla voi avartaa sitä omaa ajatusmaailmaansa eikä toista voi ymmärtää ilman tietoa siitä mitä toinen tuumii.
  • Aitous - Hetkessä pitää olla läsnä ja tunteita tulee herättyä puolin ja toisin niin paljon ettei ajatuksissaan liitele jonnekkin ihan muualle kuin siihen hetkeen. Liitoksissa rehellisyyteen ja läheisyyteen.
  • Rauhallisuus - Koska olen itse hieman levoton sielu, arvostan miehessä rauhallisuutta ja tasapainoa. Jokaviikkoista suunnitelmien muutosta ja mielialan poikkoilua ei vaan jaksa.
  • Pieni vakavuus - Pitää olla ymmärrystä siitä ettei elämässä aina kaikki mene toivotusti ja rankkojakin asioita näkee ja kuulee. Sellainen huoleton elämänasenne ei vaan ole minun tapaistani vaikka välillä sitä tuleekin tehtyä - pahinta on pään pusikkoon tunkeminen ja kaiken kieltäminen ettei missään ole mitään vikaa eikä pahuuksia tapahdu.
  • Ymmärtäväisyys - Vaikka pieni mustasukkaisuus on ymmärrettävää ja jossain määrin toivottuakin (ei kai kukaan siitä nauti jos poikaystävä ei reagoisi ollenkaan kun toinen ihminen tulisi flirttailemaan ja koskettelemaan vaikkapa baarissa) pitää ymmärtää että ystäviä voi olla kaikista sukupuolista. Ystäviä tulee tavattua myös ilman poikaystävää eikä siihen liity mitään seksuaalista.

Halutut piirteet

  • Pieni sosiaalisuus - Ihmisiä pitää uskalla tavata ja vaikkei kaikista tilanteista nautikaan, voi niihin silti osallistua (esimerkiksi tyttöystävän järjestämät pienet juhlat). Sellaisista poisjääminen antaisi hieman negatiivisen kuvan miehestä ja tietysti sitä itsekin haluaa itselleen tärkeän illan viettää rakkaan ihmisen kanssa.
  • Pieni aktiivisuus - Inhoan jatkuvasti suunapäänä olevia ihmisiä mutta joskus olisi toivottua tehdä muutakin kuin vain istua kotona. Kävelyllä voi kauniilla säällä käydä tai lähteä yhdessä piknikille ulos.
  • Kiinnostus johonkin mediaan - Jotain mielekästä intressiä on syytä olla ihan jo senkin takia että sekä kirjallisuus, elokuvat että musiikki on minulle tärkeää. Intohimoisesti asiaansa suhtautuvat ihmiset ovat sitä paitsi seksikkäitä.
  • Pieni konservatiivisuus - Paino sanalla pieni. Minä arvostan perhettä ja yhteisöllistä kulttuuria ja minä pidän siitä että saan suhteessa olla nainen ja naisellisuuttani arvostetaan. (Painotetaan nyt etten itse pidä naisellisuutta meikkeihin, korkokenkiin ja sensemmoisiin liittyvänä vaan enemmänkin mielentilana, mutta koska minä nyt vaan satun pitämään edellämainituista on ne syytä hyväksyä.)
  • Halu antaa kehuja - Siirappia ei tarvitse suoltaa mutta pienet kehut puolin ja toisin piristävät päivää. Minä huolehdin ulkonäöstäni ja haluan mielelläni myös kuulla että toinen sitä arvostaa. Edes joskus.
  • Fyysinen kookkaus - Vaikka monenlaiset ihmiset voivat olla komeita haluan minä olla suhteessa se pienempi ja heikompi osapuoli. Haluan tuntea oloni ihan jo fyysisestikin turvalliseksi. Minulle se on seksikästä. (Ja nyt ei tarkoiteta mitään lihaskimppuja vaan ihan vaan pituutta tai hieman ylimääräistä painoa. Kaikki se on mielestäni turvallisen oloista)
  • Karvaisuus - Kuulostaa ehkä hieman huvittavalta mutta on minulle tärkeä piirre. Minulle miehisyys on karvoja ja tuntuisi hyvin omituiselta tavata karvaton mies - joskin tämäkin on kuulemma nouseva trendi...

Ehdottomasti ei

  • Holtiton alkoholinkäyttö - Alkoholia voi ja saa käyttää mutta liiallista se ei saa olla. Joka viikonloppu ei baareissa käydä (yksin tahi seurassa, vaikka mielelläni tykkään olla miehen mukana jos baariin tulee eksyttyä) enkä jatkuvaa krapulaa halua nähdä tahi kokea puhumattakaan muisti meni laatta lensi-tyylisistä humalista. Virheitä voi sattua mutta lainatakseni vanhaa opettajaani Kerta on vahinko mutta kaksi kertaa on jo tapa.
  • Väkivalta - Ikinä, missään olosuhteissa ei minuun kohdisteta fyysistä voimankäyttöä - eikä myöskään muihin. Piiska ja luunapit eivät ole kasvattamistapoja lapsille eikä se toimi myöskään aikuisiin. Väkivaltaa ei käytetä edes humalassa!
  • Holtiton rahankäyttö - Rahaa ei tarvitse osata käyttää mutta holtitonta se ei missään nimessä saa olla. Ei tuhansien eurojen velkoja, osamaksulla ostettuja vaatteita tai kalliista kaupasta ostettua kallista ruokaa jatkuvasti. Piheys on hyve eikä raha kasva puissa.
  • Eläinviha - Minä olen eläinrakas ja minulla on lemmikki. Söpöstä ei tarvitse pitää mutta sitä tulee sietää eikä siihen ikinä, missään olosuhteissa kohdisteta väkivaltaa, huutoa tai vastusteta minun kasvattamistapoja. Se on minun lemmikkini ja minä hoidan sitä parhaani mukaan - mieheltä en odota muuta kuin ymmärrystä siitä että se on minulle tärkeä ja myös minun tapojeni arvostamista eikä esimerkiksi annetta täysin sopimattomia naposteltavia silmäni välttäessä.
  • Lipeväkielisyys - Rehellinen tulee ja pitää olla eikä lupauksia pidä antaa saavuttaakseen jotain haluamaansa. Lupaukset pidetään jos ne annetaan ja henkilökohtaisesti inhoan semmoista voisin upota silmiisi -tasoista soopaa mitä sanotaan merkityksettä ja lähinnä halutessaan kaataa joku petiin.

Semmoista siis tänään, toivottavasti pieni kehitys on toivottua satunnaisten lukijoidenkin mielestä!